До 1000 лв. лева застраховка Гражданска отговорност за нарушителите на пътя.

...
До 1000 лв. лева застраховка Гражданска отговорност за нарушителите на пътя.
Коментари Харесай

Обсъждат „Гражданска отговорност” до 1000 лв. за шофьори с нарушения

До 1000 лева лв. застраховка „ Гражданска отговорност ” за нарушителите на пътя. Това планува новата система „ бонус малус ”, съобщи бТВ като се базира на отчета, който ще дефинира цената на полицата. Освен шофьорът досие ще има и автомобилът, така че да се избегнат измами при заплащането на полицата. 

Системата работи дейно в доста европейски страни и е довела до понижаване на жертвите на пътя. В момента у нас цената на „ Гражданска отговорност ” се образува въз основа на разнообразни фактори - стаж на водача, възраст, обитаемо място и кубатура на колата.

Със системата „
бонус малус ” вече водещо значение ще има досието на лидера - дали има нарушавания на пътя. Колкото по-тежко е то, толкоз повече оскъпява полицата.

В отчета има 11 разновидността за цената на полицата. Изрядните шофьори могат да получат отстъпка от 7 до 40% от цената на застраховката. Това значи, че при лавица от 200 лв., ще се икономисват от 14 до 80 лв.. Полицата за нарушителите пък ще бъде оскъпена между 180 до 400%. Което значи, че тя може да доближи до 1000 лв..

С въвеждането на новата система всеки осигурител ще реши кои фактори да вземе поради при образуване цената на полицата. Водещо ще бъде дали лидерът е имал нарушавания през последната година.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР